A Kaposvári Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat azzal 60 éves kaposvári férfival szemben, aki bosszúból felgyújtotta volt főbérlője házát.

A vádlott 2010-ben kötött bérleti szerződést a családi házas ingatlanra, melyet 2016-ban mondtak fel. A férfi azonban nem volt hajlandó elhagyni a házat, ezért ellene az ingatlan kiürítése miatt pert indítottak, melyben a Kaposvári Járásbíróság 2018-ban hozott jogerős ítéletet.

A vádlott a jogerős ítéletet sem teljesítette, ezért a főbérlő végrehajtási eljárást kezdeményezett, majd a végrehajtó rendőrségi közreműködéssel 2019 szeptember közepére tűzte ki a vádlott kilakoltatását.

A vádlott végül a kitűzött határidő előtti napon elhagyta az ingatlant, azonban oda másnap, a kilakoltatás tervezett napján ittas állapotban visszatért, és az egyik szobában a fotelben, illetve az ülőgarnitúrán felhalmozott ruhaneműket és egyéb tárgyakat meggyújtotta azért, hogy bosszút álljon főbérlőjén. A tűz gyorsan továbbterjedt a berendezési tárgyakra, a nyílászárókra, illetve a fa szerkezetű födémre.

A tüzet végül egy járókelő vette észre, ezért a tűzoltók gyorsan meg tudták kezdeni az oltási munkálatokat, melynek hiányában a teljes épület leégett volna, és tűz a szomszédos lakóházakra is átterjedt volna. A vádlott a tűzesettel több mint 8 millió forint kárt okozott az ingatlanban.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

(borítóképünk illusztráció)

Címkék: bosszú, gyújtogat, albérlet, kár, millió, tűz, kék hírek