A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 34 éves büntetett előéletű férfival szemben, aki munkaadójától lopott úgy, hogy a rögzített széfet kirángatta helyétől, majd azt otthonában feszítette fel.

A különös visszaeső vádlott 2019 novemberében hegesztőként dolgozott a sértett kaposvári telephelyén, de anyagi problémai voltak, ezért fizetési előleget kért, amit a sértett irodájában kapott meg, így látta, hogy a pénzt egy szekrénybe épített páncélkazettából vették ki.

A vádlott elhatározta, hogy a széfben lévő többi készpénzt is megszerzi, ezért pár nap múlva a munkaidő vége felé az egyik udvari kamerát az elkövetés megkönnyítése céljából elfordította, majd az esti órákban visszatért munkahelyére, ahol az iroda ablakát betörve a csavarral rögzített zárva lévő kazettát kirántotta helyéről és haza vitte, és azt egy ácskalapáccsal kifeszítette, a széfben közel egymillió forintot talált.

A vádlott a páncélkazettát és a feszítéshez használt eszközöket az otthonához közeli Kapos folyóba dobta - ezeket később a nyomozó hatóság megtalálta-, azonban a zsákmány nagy része nem lett meg, mivel a férfi a készpénzt időközben elköltötte.

Az ügyészség a vádlottal szemben - amennyiben előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését - 3 évi börtönbüntetés és 4 évi közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

Címkék: széf, büntetett, lop, millió, kék hírek, betör, pénz