A Kaposvári Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a 24 éves kaposvári férfival szemben, aki a sértett szeme láttára lopta el az út szélére esett mobiltelefonját - írja a Somogy Megyei Főügyészség. 

Az eset 2020 januárjában történt, amikor a sértett az esti órákban Kaposvárról indult az otthonába. A fértfi az indulás előtt autója tetején felejtette a mobiltelefonját, melyet egészen a városhatárig szállított a tetőn, itt eset csak le végül az autóról. Amikor a telefon földet ért, azt meghallotta a sértettel együtt utazó barátnője, ezért megálltak, és hívni kezdték a sértett számát.

A vádlott éppen ekkor járt arra az autójával, és felfigyelt az út szélén, a hívások miatt az éjszakai sötétségben látványosan világító készülékre, ezért megállt, majd a telefont annak ellenére lopta el, hogy a sértett barátnője hangosan kiabált neki, hogy ne vigye el a készüléket. A kaposvári rendőrök ezt követően sikeresen felkutatták a vádlottat és az általa ellopott telefont is, így a sértett 61.000,-Ft összegű kára megtérült.

Az ügyészség a visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben elzárás kiszabására tett indítványt  a kikötéssel, hogy ha beismeri tettét az előkészítő ülésen, akkor a bíróság az elzárás tartamát 50 napban határozza meg.

(borítóképünk illusztráció)

Címkék: visszeső, bűnöző, börtön, telefon, tolvaj, kék hírek