A Fonyódi Járási Ügyészség sorozatosan elkövetett csalások miatt emelt vádat egy 32 éves budapesti férfival szemben, aki összesen 57 sértettet vert át valótlan internetes hirdetésekkel.

A többszörösen büntetett, rendezetlen életvitelű férfi - aki kiskorú veszélyeztetése és lopás miatt is volt már büntetve - 2018 évben elhatározta, hogy internetes csalások révén fog pénzhez jutni. A vádlott a csaláshoz jellemzően már közzétett hirdetések fényképeit használta fel úgy, hogy azokat lementette, majd a különböző internetes hirdetési oldalakon saját valótlan hirdetéseihez mellékelte.

A vádlott általában olyan nagyobb értékű termékeket hirdetett meg, amiknél szokás foglalót vagy vételárelőleget letenni, így gépkocsit, motorcsónakot, kishajót, de még mobilházat és medencét is felkínált eladásra. A férfi a vevőkkel telefonon tartotta a kapcsolatot, akik miután a kicsalt összeget a vádlott által nyitott bankszámlákra átutalták, hiába hívták a vádlottat, vagy várták a megrendelt terméket, a férfi elérhetetlenné vált.

A vádlott az alig 2 hónap alatt megvalósított csalássorozatban 57 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek 18 ezer forinttól 780 ezer forintig terjedő, összesen 7 millió forintot meghaladó összegű kárt okozott.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 7 évben határozza meg.

Címkék: elad, büntetett, csal, internet, kék hírek