20 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében a hétvégén. Az egységek tűzesetek felszámolásában és műszaki mentésekben egyaránt részt vettek. A megyei műveletirányítási központba négyszer érkezett téves jelzés az elmúlt napokban.

Péntek este egy körülbelül harminc méteres fa dőlt az úttestre, az elektromos vezetéket megrongálta és forgalmi akadályt képezett Marcaliban, a Páli Endre utcában. A város hivatásos tűzoltói motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Szintén péntek este egy bonnyai családi ház udvarán nagy mennyiségű építési törmelék, háztartási hulladék égett. A tűz veszélyeztette a főépületet is. A kaposvári hivatásos és az igali önkéntes tűzoltók eloltották a mintegy ötven négyzetméteres tüzet és az utómunkálatok során hőkamerával átvizsgálták a területet.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombat délután Kaposváron, a Vak Bottyán utcában égett körülbelül 150 négyzetméteren a trágya és az összehordott hulladék. A tűz veszélyeztette az erdősávot és a közelben lévő napelemparkot. A lángokat a kaposvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal csaknem egy óra alatt oltották el.

Szombat este teljes terjedelmében égett egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű családi ház a siófoki Irinyi János utcában. A tűzhöz a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik több oldalról támadva, öt vízsugárral oltották el a lángokat. A beavatkozást nehezítette az épületben nagy mennyiségben felhalmozott kommunális hulladék.

Vasárnap este fának csapódott egy személyautó a Táska és Buzsák közötti úton. A helyszínre a marcali hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy embert a mentőkkel közösen kiemeltek a gépkocsiból és áramtalanították a járművet. A sérültet kórházba szállították a mentők. A mentés idejére az érintett útszakaszt teljesen lezárták.

Az elmúlt napokban összesen hét szabadtéri tűz történt a megyében, amely során mintegy 2300 négyzetméter terület égett le.

Címkék: riasztás, hétvége, Somogy, tűz, baleset, kék hírek