Háromrendbeli közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és számos közlekedésrendészeti szabálysértés elkövetése miatt folytatnak eljárást egy 37 éves kaposvári férfival szemben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntek délután Kaposváron egy gépkocsivezető a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem a járőrök elől menekülve ámokfutást rendezett a belvárosban. A férfi a féktelen száguldása során többek között egy kerékpárúton kerékpárosok közé hajtott, balról került ki egy körforgalmat, vészfékezésre és irányváltoztatásra kényszerített több járművezetőt, valamint néhány útkereszteződésben a tilos jelzésen is áthaladt, amely magatartásával számos veszélyhelyzetet idézett elő.

A sofőr később hátrahagyta járművét és gyalogosan menekült tovább, azonban a rendőrök rövidesen elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során az ügyben újabb információk merültek fel, ezért B. Gábort hétfőnn újra gyanúsítottként hallgatták ki közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Címkék: autós üldözés, rendőrség, kaposvár, kék hírek