A Siófoki Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal 28 éves férfival szemben, aki egy közös étteremlátogatás során ellopta barátnője pénzét.

A vádlott akkori barátnőjével és két másik ismerősével ült be egy étterembe, ahol közösen fogyasztottak és megállapodtak abban, hogy végén a nő fog egy összegben fizetni. A férfi nem a fogyasztás rá eső részét, hanem annál valamivel kisebb összeget adott át sértettnek, de amikor párja kiment az étteremből, még azt is visszalopta.

Később az asztaltársaság úgy döntött, hogy hazamennek, ezért a vádlott magához vette a még mindig az éttermen kívül tartózkodó barátnője táskáját és kabátját. Ezután észrevétlenül a sértett pénztárcájából kivette a készpénzt, majd a tárcát a benne lévő iratokkal együtt egy kukába dobta, míg a táskát és a kabátot visszavitte az étterembe.

A sértett az étterembe visszatérve észrevette a pénztárca eltűnését, majd felhívta a vádlottat, aki úgy tett mintha segítene keresni azt, a kukából kivette az általa korábban kidobott pénztárcát, és visszaadta a sértettnek. A férfit azonban az étterem kamerafelvétele lebuktatta, és később a kapcsolata is megszakadt a nővel.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését később beismerő férfival szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: pénztárca, barátnő, szakít, kabát, kamera, étterem, lop, tolvaj, kék hírek