A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 62 éves férfi ellen, aki otthonába kellő szakértelem hiányában kötött be egy vízmelegítőt, amelynek felrobbanása során gyermeke életveszélyesen megsérült.

A vádlott még 2016-ban szerelt fel otthonának fürdőszobájába egy fatüzelésű vízmelegítőt, azonban a készüléket nem látta el olyan biztonsági szeleppel, aminek a felfűtés során táguló vizet kellett volna levezetnie.

A vádlott 15 éves lánya 2019 márciusában a fürdőszobában tartózkodott, amikor a felfűtött készülék széthasadt és az abból kiömlő víz leforrázta a gyereket.

A sértett testfelszínének 44%-án szenvedett I. és II. fokú égési sérüléseket, amelyek miatt közvetetten életveszélyes állapotba került, amit az orvosi ellátás hárított el.

Az ügyészség a vádlottal szemben a büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezéseinek eltérő alkalmazásáról szóló kormányrendelet alapján büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásra tett indítványt, amely lehetővé teszi, hogy a bíróság döntését tárgyalás tartása nélkül az iratok alapján hozza meg.

Címkék: vízmelegítő, gondatlanság, vádemelés, kék hírek