A Somogy Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze indítványt tett annak az 56 éves férfinak a letartóztatására, aki múlt hét pénteken rátámadt egy bolti eladóra.

A büntetett előéletű férfi a megalapozott gyanú szerint azért támadt rá az eladóra, mert a sértett nem szolgálta ki szeszes itallal. Az ittas gyanúsított a vita során megragadta a nő sálját, és azzal egészen az eszméletvesztésig fojtogatta, majd amikor a sértett magához tért, még fejbe is rúgta. A férfi ezután kihasználva azt, hogy a sértett magatehetetlen állapotba került, a kasszából 14 ezer forint készpénzt is elvitt.

A gyanúsított ezt követően megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a járókelők és a polgárőrök a rendőrség kiérkezésig feltartóztatták.

A járványügyi helyzetben megerősített hétvégi készenléti szolgálatban működő Somogy Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze a férfi letartóztatására a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, valamint a bizonyítás veszélyeztetése miatt tett indítványt.

A kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte.

Címkék: eladó, fojtogat, büntetett előélet, letartóztat, rabló, kifoszt, bolt, kék hírek