22 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében a hétvégén. Az egységek tűzesetek felszámolásában és műszaki mentésekben egyaránt részt vettek. A megyei műveletirányítási központba négyszer érkezett téves jelzés az elmúlt napokban.

Péntek délelőtt Balatonszabadi külterületén körülbelül hat hektáron égett a száraz aljnövényzet és nádas. A siófoki hivatásos tűzoltók a még égő területet kéziszerszámokkal rövid időn belül eloltották.

Frontálisan összeütközött két személyautó péntek este a 6-os úton, Barcs külterületén. Műszaki mentés céljából a barcsi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek áramtalanították a járműveket és közreműködtek a műszaki mentésben.

Szombat délben Somogyszentpál külterületén körülbelül egy hektár területen égett a nádas és egy fűzfa. A kiérkező marcali hivatásos és somogyszentpáli önkéntes tűzoltók a tüzet eloltották, a megégett fűzfát pedig motorfűrésszel kivágták.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy kaposvári társasház tetőterében szombat délután. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a lakást. A gázszolgáltató kizárta a meghibásodott fűtőberendezést a rendszerből, a kéményseprő pedig megtiltotta az égéstermék-elvezető további használatát.

A marcali hivatásos és szőkedencsi önkéntes tűzoltókat Somogysámsonba riasztották szombat este, ahol egy családi ház égéstermék elvezetőjében izzott a lerakódott korom. A egységek eltávolították az éghető anyagot a fűtőberendezésből, majd kitisztították a kéményt.

Vasárnap hajnalban teljes terjedelmében égett egy jármű motortere és a vezetőfülkéje Beleg térségében. A riasztott nagyatádi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már csak a jármű gumiabroncsai égtek. Az egység eloltotta a lángokat és a még izzó részeket visszahűtötte.

Árokba hajtott és tetejére borult egy autó vasárnap este a 6-os úton, Barcs és Darány között. A balesethez a barcsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet. A beszorult sofőrt feszítő-vágóval kiszabadították, majd kiemelték a roncsból és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.


Fotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTPFotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTP
Fotó: Siófok HTP, Barcs HTP, Marcali HTP, Nagyatád HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: összefoglaló, hétvége, tűzoltóság, kék hírek