A Fonyódi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és csoportos garázdaság miatt indított eljárást három balatonboglári és egy balatonszemesi lakossal szemben.

Az ügy adatai alapján a négy férfi 2020. február 23-án hajnalban, egy balatonboglári körforgalomban több jelzőtáblát megrugdalt, majd a körforgalom elé kihelyezett kötelező haladási irányt jelző táblát kidöntötte és az úttestre dobta.

A körzeti megbízottak a kamerafelvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és előállítottak a Fonyódi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a két 29 és a két 27 éves férfit a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak elmondták, hogy az italozástól megrészegülten rongálták meg a táblákat.

A nyomozó hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Címkék: hajnal, ital, rongál, részeg, garázda, kék hírek, Balaton