A Somogy Megyei Főügyészség a rendkívüli járványhelyzetre tekintettel a hétvégi napokon megerősített ügyeleti szolgálattal működik, melynek keretében az ügyeletes ügyész szombaton indítványt tett annak a 34 éves férfinak a letartóztatására, aki a rendelkezésre álló adatok szerint múlt hét pénteken eddei otthonában megölte a nagyanyját.

A megalapozott gyanú szerint a férfi azzal a szándékkal kereste fel az idős asszonyt, hogy tőle bármi áron - akár erőszakkal is - pénzt szerezzen, ezért kést és kalapácsot vitt magával. Miután nagyanyja nem volt hajlandó pénzt adni, vitatkozni kezdtek egymással, majd a férfi a földre lökte a sértettet, ahol több alkalommal nagy erővel nyak, illetőleg hastájékon szúrta, illetve kalapáccsal is fejbe ütötte. A gyanúsított a sértett halálának beállta után azonban nem kezdett értékek után kutatni, hanem értesítette egyik rokonát, majd bevárta a helyszínre érkező rendőröket, akik őrizetbe vették.

A Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója hétfői ülésén az ügyészség indítványának helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

Címkék: Edde, emberölés, unoka, nagyszülő, gyilkos, kölcsön, kék hírek