A Kaposvári Járási Ügyészség minősített kapcsolati erőszak bűntette és jelentős érdeksérelmet okozó személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki évek óta rendszeresen bántalmazta, szidta, majd egy „vallomás” megírására és átadására kényszerítette házastársát.

A vádlott és a sértett több évtizede házasok, kapcsolatuk azonban fokozatosan megromlott a férj féltékenysége miatt.

A vádlott rendszeresen testszerte ütlegelte feleségét kézzel, sámlival, húsklopfolóval, házasságtöréssel vádolva, sértő kifejezésekkel illette azért, hogy egy nem létező szexuális kapcsolatát vallja be.

A megfélemlített, megvert asszony ennek hatására egy „önvallomást írt”, férje ennek birtokában gépkocsiba kényszerítette, majd a feltételezett barát otthonához hajtott, ahol a sértettel átadatta a dokumentumokat annak a feleségének. 

A vádlott azonban ezzel sem elégedett meg az „önvallomás” kézbesítését követően arra kényszerítette az asszonyt, hogy az állítólagos barát munkahelyén is vallja be a kapcsolatát. 

Az ügyészség vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben 2 évi végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott, amennyiben előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri.

(borítóképünk illusztráció)

Címkék: vallomás, féltékény, fenyeget, ver, erőszak, kék hírek