A hétvége során 24 alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat. Az elmúlt három nap során vasárnap kellett a legtöbbször vonulniuk. Továbbra is szabadtéri tűzesetek adták a tűzoltói beavatkozások nagy részét. Téves jelzés három esetben érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Péntek reggel Somogyváron egy családi ház két helyisége és tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A marcali hivatásos tűzoltók mellett a kaposvári hivatásos és a somogyvári önkéntes tűzoltók is a helyszínre érkeztek, akik három vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Egy körülbelül tizenöt méter magas fa egyik ága hosszában megrepedt péntek délután Nagyatádon. A fa veszélyeztette egy lakóház tetőszerkezetét. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő segítségével, motorfűrésszel eltávolították a faágat. 

Bonnya külterületén körülbelül hétszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet és nádas. A kaposvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Szombat délelőtt Lábod térségében egy személygépjármű az árokba hajtott és az oldalára borult. A nagyatádi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és közreműködtek a műszaki mentésben. 

Szombaton, Kaposváron a Nádasdi utca végén tíz négyzetméter területen égett a hulladék, Rinyabesenyőn a Kossuth utcában nyolc hektár területen égett a száraz aljnövényzet. Az esti órákban pedig Ságváron kapott lángra a bokros, bozótos terület körülbelül egy hektáron. A kiérkező egységek vízsugárral és kéziszerszámokkal valamennyi esetben rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

Szombat késő este Barcson egy személygépjármű villanyoszlopnak ütközött. A villanyoszlop megdőlt és veszélyeztette a közúti forgalmat. A helyszínre érkező barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és egy vízsugárral megszüntették a motortérben kialakult tüzet.  

Vasárnap reggel két személyautó ütközött a 67-es főúton, Kaposvár térségében. A baleset következtében törmelék és motorolaj került az úttestre, amely akadályozta a forgalmat az érintett útszakaszon. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és közreműködtek a műszaki mentésben. A beavatkozás idején teljes útzár volt a helyszínen. 

Mike, Petőfi utcájában körülbelül egy hektáron égett a száraz aljnövényzet vasárnap. A kadarkúti önkormányzati és a mikei önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Kaposváron a Csillag utca végén, valamint a Nádasdi utcában szinte egy időben égett az avar, valamint háztartási hulladék és autógumi. A tűz a Csillag utcában egy lakóházat, a Nádasdi utcában egy melléképületet is veszélyeztetett. A lángokat a város hivatásos, illetve a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói fékezték meg. Vasárnap este pedig Somogysárdon, a Táncsics utcában lángolt az aljnövényzet körülbelül 6500 négyzetméteren. A tüzet a kaposvári tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. 

Marcaliban a Honvéd utcában körülbelül harminc négyzetméteren égett az összehordott hulladék egy családi ház udvarán. A lángokat a marcali hivatásos tűzoltók oltották el. 

Vasárnap este Barcson egy családi ház kéményében beizzott a lerakódott korom. A város tűzoltói eltávolították a parázsló, izzó égésterméket a tüzelőberendezésből és a kéményből. 


Fotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTP
Fotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, KÖTÉL Egyesület, Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: szabadtéri tűz, tűzoltóság, somogy megye, kék hírek