A tűz a nagy mennyiségű éghető anyagon gyorsan terjedt, lángba borítva az egész szobát, majd a tetőszerkezetet is. A füst elárasztotta a harmadik emeleti folyosót és a lépcsőházat. A tűz észlelését követően a szálloda dolgozói megkezdték az épület kiürítését, de a létszámellenőrzés során kiderült, hogy 6 vendég nem jutott ki az épületből.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Nagyatádról, Barcsról, Marcaliból és Nagykanizsáról is érkeztek hivatásos tűzoltók, hogy megfékezzék a város szállodájában „pusztító lángokat”. Teljes légzésvédelem mellett a sérülteket állapotuknak megfelelő módon menekítették ki az épületből. Volt, akit magasból mentő segítségével az erkélyen keresztül juttattak biztonságos környezetbe, volt, akit mentőálarc használata mellett vittek ki az épületből, miután gondoskodtak a közművek elzárásáról is. A tüzet, az életmentést követően sikerült körülhatárolni, majd eloltani.

A gyakorlat jól sikerült, hiszen a gyakorlati forgatókönyv szerinti mozzanatok megfelelően, ellenőrzött körülmények között kerültek végrehajtásra, és teljesült a gyakorlattól elvárt cél is.

Az ilyen és ehhez hasonló gyakorlatok lehetőséget adnak az állomány felkészültségének ellenőrzésére, emellett a létesítmények biztonságát is szolgálják.

Címkék: szálloda, gyakorlat, Nagyatád, tűzoltó, kék hírek