Péntek délelőtt Balatonföldváron családi házra dőlt egy körülbelül nyolc méter magas tuja. A helyszínre riasztott siófoki hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a növényt.

Szombat délután Kaposszerdahelyen, a Tókaji parkerdő bekötő útján egy körülbelül 20 méter magas fenyőfa az útra dőlt és forgalmi akadályt képezett. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fát.

Siófokon, az Irinyi János utcában körülbelül 500 négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet és nádas szombat este. A város tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Vasárnap délelőtt Kadarkúton, az Ady Endre utcában összehordott faágakat, leveleket égettek. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók eloltották a tüzet és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy az adott napon Kadarkút város önkormányzati rendelete nem engedélyezi az égetést.

Kaposváron vasárnap délután a Csillag utcában körülbelül hét négyzetméter területen hulladék égett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Címkék: riasztás, hétvége, tűzoltó, Somogy, kék hírek