Minősített rablás miatt indult nyomozás az ellen a 63 éves férfi ellen, aki miután korábban súlyos sérüléseket - köztük arccsonttörést - okozott volt élettársának, a megfélemlített nőt 40 ezer forint átadására kényszerítette azzal, hogy ismételt bántalmazással fenyegette meg. A férfi az ellene korábban elrendelt távoltartás miatt nem is találkozhatott volna a sértettel, de ez sem tartotta vissza attól, hogy az idős nő sérelmére újabb bűncselekményt kövessen el, ezért a Somogy Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze indítványt tett a férfi letartóztatására.

Egy másik bűnügyben a siófoki ügyészek egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított 26 éves férfi letartóztatására tettek indítványt, aki a Budapesten beszerzett kábítószert siófokon és környékén terítette úgy, hogy abból maga is fogyasztott. A nyomozók a férfitől több csomag kiporciózott kábítószer mellett annak kereskedelmére utaló eszközöket is lefoglaltak, illetve több fogyasztót is kihallgattak gyanúsítottként.

A bíróság mindkét bűnügyben elutasította az ügyészség letartóztatásra irányuló indítványát és enyhébb kényszerintézkedést rendelt el a két férfival szemben, azonban a másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék egyetértett az ügyészi fellebbezésekkel, és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Címkék: bűnügyi felügyelet, fellebbez, drogkereskedő, távoltartás, erőszakos, rabló, kábítószer, letartóztat, ügyészség, kék hírek