A Marcali Járásbíróság hat év fegyházbüntetésre ítélt a Marcali Járásbíróság egy 59 éves gadányi férfit kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt.

A sokszorosan büntetett előéletű terhelt a büntetésvégrehajtási intézetből való legutóbbi szabadulását követően magához vette ötéves gyermekét, akinek nevelését ezt követően olyan kirívó mértékben elhanyagolta, hogy a gyermek első osztályos iskolás korára teljesen kezelhetetlenné vált, az iskolában társai és tanítói életét, testi épségét veszélyeztető helyzeteket teremtett.

A terhelt ezen felül az új élettársával együtt háztartásába költözött 9, 8 és 4 éves nevelt gyermekeit rendszeresen tettlegesen bántalmazta, trágár szavakkal szidalmazta, de előfordult az is, hogy az egyik gyermeket a téli hidegben, vékony ruhában kizárta a házból.

Az erőszakos többszörös visszaeső terhelt a mostani ítélettel elbírált cselekményeit három felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, így a bíróság ezen büntetések végrehajtását is elrendelte, egyben megállapította, hogy a terhelt nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védõje elsõdlegesen felmentésért fellebbezett, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken másodfokon folytatódik.

Címkék: bántalmaz, büntetett, erőszak, gyermek, kék hírek