A Siófoki Járási Ügyészség indítványt tett annak a 19 éves zicsi férfinak a letartóztatására, aki alig 3 hete szabadult a korábbi börtönbüntetéséből, de már újabb bűncselekményt követett el.

A férfi ellen - akit korábban minősített rablások miatt 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönére ítéltek - most nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult nyomozás, mivel a megalapozott gyanú szerint a 2020 januárjának végén szabadult, jelenleg feltételes szabadságát töltő gyanúsított az egyik siófoki hotelből pénzkazettában, illetőleg széfben tárolt készpénzt lopott el több mint 1,5 millió forint értékben. A férfit azonban a rendőrök közvetlenül a bűncselekmény elkövetése után elfogták és őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványt tett a letartóztatására.

A Kaposvári Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója a hétvégén megtartott ülésen az ügyészi indítványnak helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A végzést a Somogy Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze tudomásul vette.

Címkék: visszaeső, letartóztat, börtön, tolvaj, lop, kék hírek