Pénteken kora délután nagy kiterjedésű száraz füves, bozótos terület égett Bolhás közelében. A nagyatádi, nagykanizsai és barcsi tűzoltó egységek, valamint a bolhási önkéntes tűzoltók öt vízsugárral oltották a mintegy négy hektárnyi területet. A tűz belekapott a közelben található csemetésbe és veszélyeztetett egy fenyvest is. Az egységek a tüzet körülhatárolták és eloltották.


fotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTPfotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTP
fotók: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Böhönye ÖTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL mentőszervezet, Csurgó ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ötszáz négyzetméteren égett az avar Ötvöskónyiban a Dobó utca elején, péntek este. A nagyatádi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

Négy hektáros területen égett a nádas valamint a nagy mennyiségű kommunális hulladék Enying térségében, péntek este. A tűz eloltását az erős szél nehezítette. A siófoki és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat.

Szombat délelőtt egy személygépjármű árokba hajtott és az oldalára borult Nagybajom és Pálmajor közötti úton. A böhönyei önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység átvizsgálta és áramtalanította a járművet, valamint közreműködött a műszaki mentésben.

Szombat délután Bőszénfa külterületén egy mezőgazdasági vontató és két személyautó ütközött. A sérült járművek félpályás útzárat képeztek az érintett útszakaszon. A kiérkező kaposvári hivatásos és a KÖTÉL mentőszervezet önkéntes tűzoltói a járműveket áramtalanították és a mezőgazdasági vontatót talpra állították.

Vasárnap délután Iharosberényben és Somogysámsonban is égett az aljnövényzet. Iharosberényben ötszáz négyzetméteren, Somogysámsonban pedig kétszáz négyzetméteren kellett megfékezni a lángokat a csurgói önkormányzati, illetve a marcali hivatásos és szőkedencsi önkéntes tűzoltóknak.

Egy személyautó és egy kisteherautó karambolozott vasárnap délután Kiskorpádon, a Hősök terénél. A kisteherautó az árokba csapódott az ütközés következtében, a személyautó pedig forgalmi akadályt képezett. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket és közreműködtek a műszaki mentésben.

Címkék: hétvége, riasztás, tűz, Somogy, baleset, kék hírek