A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az 51 éves barcsi asszonyt, aki egy idős férfi jóindulatával visszaélve lopott elő tőle közel 1 millió forintot.

A vádlott 2020 februárjában felkereste a vele jó viszonyban lévő, 88 éves, egyedül élő sértettet, akitől egy kisebb összeget kért kölcsön. Mivel látta, hogy a férfi honnan veszi elő a pénzét, ezért elhatározta, hogy megszerzi azt.

A vádlott alig egy órával később visszatért a férfihoz, beszélgetni kezdett vele és kivárta, amíg a férfi kimegy a melléképületbe tűzifáért. Az asszony kihasználva, hogy kb. 10 percre egyedül maradt a lakóházban, bement a sértett hálószobájába, majd a korábban kifigyelt helyről ellopta a sértett megtakarított pénzét, 780 ezer forintot és hazament.

A sértett azonban gyorsan észrevette a lopást, így a rendőrök a vádlott lakásában, egy párnahuzatba rejtve megtalálták az eltulajdonított pénzt, amit a sértet hiánytalanul visszakapott.

A Barcsi Járásbíróság a 2020. február 18-án megtartott tárgyaláson - az ügyészi indítvánnyal egyetértve - a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó vádlottat 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ítélet jogerőre emelkedett.

(borítóképünk illusztráció)

Címkék: párna, idős, spórol, ítélet, tolvaj, lop, kék hírek