A fiatalkorú vádlott próbára bocsátás hatálya alatt 2019 nyarán több bűncselekményt is elkövetett Kaposváron. A fiú a város külterületi részén lévő, felújítás alatt álló egyik ingatlanból vitt el különböző használati tárgyakat 8500 forint értékben, majd pár hét múlva a belvárosból lovasított meg egy olyan utcán parkoló 250 ezer forint értékű gépkocsit, amelyben benne volt az indítókulcs. A vádlott azonban az autóval nem jutott messzire, azzal egy meredek kaposvári utcán árokba hajtott, így a kocsit ott találták meg később a rendőrök.

A fiú ezt követően azonban még egy gépjárművet ellopott 100 ezer forint értékben, a kocsiban ekkor ugyancsak benne volt a slusszkulcs. Az autó ez esetben Kaposvár külvárosi részén lett meg, így a vádlott ezt sem tudta értékesíteni.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

A sikertelen autólopások után a fiú egy motorkerékpárt is elkötött, bár ezzel csak közlekedni akart.

A Kaposvári Járási Ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban a vádlottal szemben fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztés büntetést indítványozott azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Címkék: slusszkulcs, autó, motor, lop, tolvaj, kék hírek