A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy 55 éves nővel szemben.

A vádlott 2019 decemberében unokájával lakóhelyén, egy Kadarkút közeli településen sétált az utcán, amikor észlelte, hogy falubeli ismerőse családi házának ajtaja nyitva van. A nő bement a házba és - kihasználva azt, hogy a sértett asszony kis időre őrizetlenül hagyta értékeit – elemelte a sértett táskáját, amit gyorsan a kint rá váró unokája kezébe adott azzal, hogy vigye haza. A gyerek nem tudta azt, hogy a táska nem a nagyanyjáé.

Az ingatlan hátsó része felől érkező sértett már csak a vádlottat látta, aki szóba elegyedett vele, így a táska ellopását később, a vádlott távozása után fedezte fel. A nő otthonában a táskából a készpénzt kivette, majd azt a benne lévő összességében 77.000-Ft értékű tárgyakkal és okiratokkal együtt elégette. Az ügyészség vádiratában büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: táska, nagymama, kadarkút, kék hírek, lopás