A Kaposvári Járási Ügyészség 12 rendbeli - több esetben milliós összegre elkövetett - csalás miatt emelt vádat azzal a 39 éves büntetett előéletű mezőszemerei férfival szemben, aki országszerte számos mezőgazdasági vállalkozót ejtett tévedésbe valótlan hirdetéseivel. Az ügyben a Kaposvári Járásbíróság előkészítő ülésen hozta meg az ítéletét.

A letartóztatásban lévő vádlott 2018 decembere és 2019 áprilisa között adott fel valótlan hirdetéseket különböző internetes oldalakon, melyekben nagy értékű munkagépeket - köztük több millió forint értékű traktorokat - kínált eladásra jelentősen a piaci ár alatt. A vádlott a vevőktől előleg vagy a vételár előre utalását kérte, majd az összeg beérkezése után a sértettek számára elérhetetlenné vált, és ilyen módon 12 sértettől összesen több mint 4,5 millió forintot csalt ki.

A vádlott az eljárás során mindvégig tagadott, azonban a Kaposvári Járásbíróságon 2020. február 10. napján megtartott előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését a váddal egyezően beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság az ítéletet - elhúzódó bizonyítási eljárás lefolytatása nélkül - meg tudta hozni.

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottal szemben - az ügyészség által előterjesztett mértékes büntetési indítvány keretei között – 3 év 3 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és 4 év közügyektől eltiltást szabott ki. A bíróság a vádlottal szemben elrendelt további három próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is, valamint kötelezte a férfit a sértetteknek okozott kár megtérítésére is.

Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

Címkék: hirdetés, munkagép, cég, hamis, trükk, mezőgazdaság, csal, internet, online, kék hírek