Jelentősen, kevesebb mint a negyedére csökkent tavaly az ismertté vált bűncselekmények száma Somogyban. 2019-ben már csak 4500 ilyen eset történt a megyében.

A rendőrség felderítési eredményessége pedig meghaladta a 61 százalékot. Ugyanez az arány érvényes a nagy érdeklődésre számot tartó kiemelt bűncselekményekre is.

- Negyedére visszaesett a 100 ezer lakosra vetített bűncselekményszám. Amit fontos elmondanom, a nagyvárosi bűnözés sokszor megyeszékhely specifikus a megyei főkapitányságoknál. Nálunk nem így van, ugyanis a megyében elkövetett összbűncselekményekből 27 százalék történik a Kaposvári Rendőrkapitányság területén és 27 százalék a Siófokin - tette hozzá Molnár Gábor, megyei rendőrfőkapitány.

Valamelyest növekedett a sérüléses balesetek száma, ezen belül is az ittasan elkövetetteké, azonban ez nem az autósok, hanem a kerékpárosok számlájára írható. A megyei kapitány szólt a kaposvári kamerarendszer hatékonyságáról is, aminek következtében minden területen javult a közbiztonság a megyeszékhelyen.

A megye rendőreinek mutatói jók, bár statisztikájukon sokat ront a nyári Balatoni szezon, amikor is hétvégente 1-1,5 millió ember fordul meg a tó partján. Igaz, a balatoni közbiztonság is javult, leginkább a siófoki. A 92 nyári nap alatt 66-on nem történt bűncselekmény a sokak által látogatott Petőfi sétányon és környékén.

Címkék: évértékelő, rendőrség, somogy megye, kék hírek