Pénteken délelőtt egy nyergesvontató fordulás közben az út mellé tolatott, és az árokban elakadva teljes útzárat képezett Fonyódon a Templom utcában. A kiérkező balatonboglári önkormányzati és fonyódi önkéntes tűzoltók a műszaki mentés során drótkötél segítségével vontatták vissza az útra a kamiont.

Öreglak külterületén tíz körbála és a környezete égett pénteken este. A tűz veszélyeztette a közeli asztalosműhelyt és egy 800 bála tárolására szolgáló épületet is. A riasztott marcali és kaposvári hivatásos, valamint öreglaki önkéntes tűzoltók három vízsugárral valamint kéziszerszámokkal rövid idő alatt körülhatárolták és eloltották a lángokat.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombaton reggel szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 67-es főút Kaposvár felé vezető oldalán, Gamás térségében. A kaposvári hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, akik áramtalanították a járművet és közreműködtek a műszaki mentésen.

Nem sokkal később a 61-es számú főúton, a Taszár előtti vasúti pályaudvar behajtójánál ütközött össze három személyautó. A helyszínen a megyeszékhely hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést.

Nagyatádon az Ady Endre utcában az erős szélben megdőlt egy 15 méter magas fenyőfa szombaton délután. A fa veszélyeztette a szomszédos lakóházat. A nagyatádi hivatásos egységek magasból mentőről, motorfűrész segítségével távolították el a fát.

Siófok környékén több alkalommal is riasztották a város hivatásos tűzoltóit az erős szél által kidöntött fák eltávolításához vasárnap. A Vasút utcában egy 15 méteres kettétört, kerítésre és háztetőre borult diófát távolítottak el az egységek.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba csapódott egy személyautó vasárnap este a Homokszentgyörgy és Szulok közötti úton. A félpályán forgalmi akadályt képező gépkocsiban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből ki tudott szállni. A balesethez a barcsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és megszüntették a közlekedési akadályt.

Címkék: közlekedési baleset, kidőlt, szabadtéri, tűz, kék hírek