A Kaposvári Járásbíróság csütörtökön kihirdetett ítéletében az elsőrendű vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 3 évi javítóintézeti nevelésre ítélte. A másodrendű vádlottat 2 évre, míg a harmadrendű. vádlottat 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta, azzal, hogy annak tartama alatt pártfogó felügyelet alatt állnak.

A letartóztatásban lévő 17 éves fiú és szabadlábon lévő 18, illetve 16 éves társai egy Somogy megyei gyermekotthonban voltak elhelyezve a sértettel együtt. A vádlottak a sértettet minden különösebb ok nélkül, pusztán szórakozásból bántalmazták több alkalommal is. Így történt ez tavaly decemberben is. Az elsőrendű terhelt a nála fiatalabb, alacsonyabb és gyengébb sértettet a szobájába hívta, ahol ököllel arcán, felsőtestén többször megütötte, a földre kerülő sértettet hajánál fogva felrángatta, a szobából őt nem engedte kimenni, majd bántalmazását tovább folytatta oly módon, hogy nem csupán ököllel ütlegelte, hanem felsőtestébe is belerúgott.

Ezt követően december 22-én az esti órákban a másodrendű vádlottal együtt közösen bántalmazták a sértettet, aki végig könyörgött, hogy engedjék őt el és ne bántsák. Ennek ellenére a sértettet nem engedték kimenni a szobából, tovább verték, a másodrendű vádlott pedig olyan erővel rúgta arcon, hogy az orra erősen vérezni kezdett.

December 29-én hasonló volt a forgatókönyv, csak akkor a harmadrendű vádlott mobiltelefonjával rögzítette is a verést. Az elsőrendű vádlott a bántalmazását akkor is folytatta, amikor a sértett a fájdalomtól sírva fakadt és a földre került. A terheltek cselekményének az vetett véget, hogy az egyik nevelő benyitott a szobába. Noha a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, reális esélye volt annak, hogy súlyosabb sérülései keletkezzenek.

A bíróság ítéletét az ügyész valamennyi vádlott esetében tudomásul vette és elfogadta azt a másod- illetve harmadrendű vádlott, valamint védőjük is. Az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Címkék: verés, gyerekotthon, tárgyalás, kék hírek