A Fonyódi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta azt a 22 éves férfit, aki az ismeretlen módon hozzájutott mobiltelefonról felhívta az általa véletlenszerűen kiválasztott telefonszámot, majd a számot használó fonyódi sértettel közölte, hogy nyert egy sorsoláson 150 ezer forintot, a nyereményt azonban csak úgy tudja átvenni, ha egy bankautomatához megy és követi az utasításait. A gyanútlan sértett nem tudta, hogy a vádlott által adott adatokkal mobiltelefonszámlákat töltött fel összesen 90 ezer forinttal.

A bíróság a különös visszaeső férfit jogerősen 3 évi börtönbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A Siófoki Járási Ügyészség vádirata szerint a szabadságvesztés büntetését töltő vádlott a börtönből mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot szabadlábon lévő társával, akivel közösen tervelték ki a bűncselekményt. A börtönben lévő férfi mobiltelefonján felhívott egy tabi sértettet és magát a telefontársaság alkalmazottjának kiadva értesítette arról, hogy a társaság információs rendszerének összeomlása miatt csak akkor tudja használni telefonját, ha az általa megadott számlaszámra különböző összegeket fizet be.

A sértett a vádlott útmutatása szerint elektronikusan összesen 400 ezer forintot utalt át a férfi társa által használt bankszámlára, aki az utalt összegből 300 ezer forintot felvett és elköltött.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést indítványozott, azonban ítélet még nem született.

Címkék: csal, elítélt, nyereményjáték, mobiltelefon, trükk, visszaeső, börtön, kék hírek