Éves értékelő állománygyűlést tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Elsőként dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató foglalta össze a szervezet tavalyi tevékenységét. A tábornok a hagyományokhoz híven szakterületről szakterületre haladva beszélt az elvégzett munkáról, az elért eredményekről, illetve a tendenciákról.

Értékelő beszédében külön hangsúlyt fektetett egyebek mellett az önkéntes tűzoltóságokkal és mentőcsapatokkal való közös munkára, a megelőzés fontosságára, az európai uniós és saját forrásokból megvalósított beruházásokra, a szervezet humánhelyzetére, illetve a társszervekkel való együttműködésre. Szavait köszönetnyilvánítással zárta: „Szeretném megköszönni a katasztrófavédelem teljes személyi állományának a 2019-es munkáját.”

A főigazgatói összefoglalót követően Kontrát Károly és Góra Zoltán átadta azokat az elismeréseket, amelyeket a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítmény alapján ítéltek oda az arra érdemeseknek.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató az Év Tisztje címet adományozta ügyeletesi kategóriában Pintér Sándor tűzoltó őrnagynak, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti Osztály főügyeletesének. Pintér Sándor 14 éve tevékenykedik műveletirányítói szakterületen, és ez idő alatt munkáját mindig a precízség, pontosság jellemezte. A Tevékenységirányítási Központban szolgálatot teljesítő rendőr kollégákkal példaértékű szakmai kapcsolatot alakított ki. A főügyeleti osztály állományába kerülő új munkatársak képzésében kiemelt szerepet vállal, akár a szabadidejét sem sajnálva e nemes feladatra. Hosszú ideje magas színvonalon ellátott munkája mellett, a műveletek statisztikai elemzésében és a beavatkozások tapasztalatainak feldolgozásában is aktívan részt vesz.

null

Az elismerések átadását követően a miniszterhelyettes a tárca szemszögéből értékelte a katasztrófavédelem tavalyi teljesítményét. Kontrát Károly parlamenti államtitkár úgy fogalmazott, köszönet jár a szervezet valamennyi munkatársának az elmúlt évi szolgálatért, mert tevékenységükkel hozzájárultak Magyarország biztonságához. Hozzátette, bízik abban, hogy a katasztrófavédelem állománya 2020-ban éppúgy helytáll a napi feladatok végrehajtása során, ahogy tette azt az elmúlt esztendőben is, és a váratlanul érkező, új kihívásokra is megfelelő válaszokat tud adni. Végezetül kijelentette, a belügyminisztérium vezetése kiemelt figyelmet fordít a katasztrófavédelem munkájára, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a feltételek rendelkezésre álljanak.

Címkék: pintér sándor, kitünteté, katasztrófavédelem, kék hírek