Szombaton délután Csurgón a Noszlopy utcában egy téglafalazatú lakóépület kazánházként funkcionáló pincéjében lángra kapott a vegyestüzelésű kazán közelében tárolt tűzifa. A tűzben károsodott a szennyvíz rendszer és a pince elektromos vezetékrendszere is. A kiérkező nagyatádi hivatásos és csurgói önkormányzati tűzoltók megakadályozták a tűz lakótérbe történő továbbterjedését és egy vízsugárral eloltották a lángokat.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóépülettel egybeépített, körülbelül negyven négyzetméteres melléképület Balatonújlakon, a Balaton utcában szombaton délután. A helyszínre Marcaliból és Keszthelyről érkeztek hivatásos tűzoltók, az egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat.

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó a 61-es számú főúton, Böhönye térségében szombaton este. A balesethez a böhönyei önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és elvégezték a műszaki mentést.

A jutai szőlőhegyen tűz keletkezett egy téglafalazatú, tetőtér beépítésű családi házban szombaton este. Az ingatlant egy fatüzelésű kályhával fűtötték, amelynek égéstermék elvezetője mellett gyulladt be a fa tetőszerkezetet. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal megbontották a tetőburkolatot, és egy vízsugárral eloltották a lángokat.

A fenti esetekből jól látszik, hogy a beavatkozások többsége a fűtési szezonhoz köthető, a kémény- és lakástüzek úgyszólván mindennaposak megyénkben ebben az időszakban. Mindenki figyelmét felhívjuk a tüzelő- és fűtőberendezések felelősségteljes és biztonságos használatára!

Címkék: műszaki mentések, lakástűz, riasztás, Somogy, kék hírek