A Kaposvári Járási Ügyészség indítványozta annak a 48 éves nőnek a letartóztatását, aki több olyan sértettet ejtett tévedésbe, akik ingatlant akartak venni.

A gyanúsított 2019 évben egy ingatlanközvetítő cég képviselőjeként tevékenykedett Kaposváron. A nő a hirdetett lakásokra jelentkező személyekkel vételi ajánlatokat kötött, amelyek alapján a sértettek vételi biztosítékként 3 és 33 millió forint közötti összegeket utaltak, vagy adtak át a gyanúsítottnak. A gyanúsított azonban az átadott pénzt nem az ingatlanok megvásárlására fordította, hanem saját céljaira használta fel. A pórul járt vevők közül csak egy sértett kapta vissza pénze egy részét.

A nőt korábban már kétszer is elítélték üzletszerűen elkövetett csalások miatt, egyik ügyben 6 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Mivel fennáll annak veszélye, hogy a gyanúsított az eljárásban elérhetetlenné válna, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő vagyon elleni bűncselekményeket követne el, ezért az ügyészi indítvány szerint a Kaposvári Járásbíróság elrendelte a nő letartóztatását.

Címkék: millió, ingatlanközvetítő, letartóztat, csal, kék hírek