A Kaposvári Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a 31 éves büntetett előéletű férfival szemben, aki ittasan vezetve kidöntötte egy ház kerítését, és olyan kedvezőtlen az előélete, hogy az ügyészség letöltendő börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

A többszörösen büntetett előéletű - legutóbb lopás miatt börtönre ítélt - vádlott nem rendelkezett jogosítvánnyal, és már öt alkalommal marasztalták el eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés miatt. A férfit azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy 2019 nyarán ittas állapotban egy forgalomból kivont, rendszám nélküli gépkocsival közlekedjen egy Kaposvár környéki faluban ráadásul úgy, hogy még utast is szállított.

A vádlott ittassága miatt az egyik útkanyarulatot rosszul mérte fel, ezért a gépkocsival megcsúszott, felhajtott az útpadkára, majd a magatehetetlenül sodródó gépkocsival kidöntött az ott lévő ingatlan kerítéséből három betonoszlopot, majd az autó lakóház udvarában állapodott meg.

Az intézkedő rendőrök már a helyszínen feltárták a vádlott ittasságát, ezért őt mintavételre a kaposvári orvosi ügyeletre szállították, majd szakértői vélemény is igazolta, hogy a férfi ittasan vezetett. A vádlott által okozott balesetben személyi sérülést ugyan nem szenvedett senki, viszont anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben, akit az eset után a Fonyódi Járási Ügyészség egy másik lopás miatt indult bűnügyében le is tartóztattak, börtön fokozatú szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság - a férfi előkészítő ülésen tett beismerő vallomása esetén - a szabadságvesztés tartamát 1 év 7 hónapban, míg a járművezetéstől eltiltás tartamát 3 évben határozza meg.

Címkék: büntetett előéletű, ámokfutó, vádlott, kerítés, ittas, kék hírek