A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az őrizetbe vett kaposvári férfit, aki egy kaposvári áruház előtt verekedett.

A büntetett előéletű, 29 éves hajléktalan vádlott 2020 januárjának elején három hajléktalan ismerősével tartózkodott egy kaposvári bevásárló központ bejárata előtt ittas állapotban, amikor a vádlott és a társaságában lévő egyik férfi között hangos szóváltás alakult ki.

Az tettlegesség megelőzése végett a társaságban tartózkodó nő az áruházba futott, ahol a biztonsági őrtől kért segítséget. Az őr az üzlet előtt kialakuló verekedést úgy próbálta megakadályozni, hogy a vádlottal kiabáló férfit lefogta, míg a vádlottat egyik hajléktalan társa tartotta vissza. A vádlott azonban kiszabadult a fogásból és haragosát nagy erővel ököllel arcon ütötte, majd még egyszer ütött, de ez az ütés csak súrolta a férfit.

A Kaposvári Járásbíróság - az ügyészségi indítvánnyal egyezően - 1 évi és 6 hónapi börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Címkék: verekedés, büntetett, hajléktalan, ítélet, kék hírek