A Somogy Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze indítványt tett annak a 17 éves fiatalkorúnak a letartóztatására, aki a kaposvári Zita Gyermekotthonban bántalmazta egyik társát. A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú 2019 decemberében többször minden ok nélkül, gyakorlatilag szórakozásból bántalmazta intézeti nevelt társát.

A bántalmazások közül a 2019. december 29-én történtet a gyanúsított egyik társa videóra vette, melyet később megosztott az egyik közösségi oldalon is.

A nagy visszahangot kiváltó felvétel nyilvánosságra kerülését követően a fiatalkorú gyanúsított megszökött, azonban a kaposvári rendőrök rövid időn belül elfogták és vele – őrizetbe vétele mellett - az aljas indokból folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint folytatólagosan elkövetett minősített személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

Az esetet rögzítő felvételen jól hallható, hogy a videó készítője a bántalmazás folytatására tüzeli az elkövetőt, ezért a nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség indítványának a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását azzal, hogy azt javítóintézetben kell végrehajtani.

Címkék: gyerekotthon, ügyészség, verekedés, kék hírek