Vasárnap küldött felvételeket szerkesztőségünknek egyik olvasónk, amin az látható, hogy Kaposváron, a Cseri úton egy személyautó után kötve, húzva, vontatva szállítanak két lovat. A csatolt videón látszik, hogy kis idő után egy udvarra hajt be a járműszerelvény a két lóval együtt, ám olvasónk szerint messziről érkezhettek az állatok. Elmondása szerint egyébként 20-30 km/h-s sebességgel közlekedhetett az autó a két lóval.

Olvasónk felvétele
Olvasónk felvétele

A hatályos jogszabályok kimondják, hogy "Állatokat csak erre a célra engedélyezett idegen- és veszélyforrást jelentő anyagtól mentes, tiszta, műszakilag megfelelő állapotú járművön, vasúton, gépkocsin, repülőgépen, hajón (a továbbiakban együtt: szállítóeszköz), illetőleg ketrecben, konténerben stb. szabad szállítani, a vonatkozó állatjóléti szabályok betartása mellett." Így egyáltalán nem tűnik szabályosnak a művelet.

A képeket látva bárkinek eszébe juthat a balotaszállási nő esete, aki az autója után vonszolta a kuytáját hosszú kilométereken keresztül tavaly. A művelet akkor az állat életébe került, ezúttal szerencsére a lovaknak nem lett komolyabb bajuk.

Címkék: vontatás, egyenesi út, szabálytalan, , kaposvár, kék hírek