A Kaposvári Járási Ügyészség indítványozta annak az 5 fős családnak a letartóztatását, akik Kaposvár frekventált területén az élet kioltására alkalmas ütlegekkel támadtak biztonsági őrökre. A gyanúsítottak személygépkocsival érkeztek a kaposvári üzletközponthoz, ahol az autót egy sorompóval védett parkoló elé állították, ezzel akadályozva a lezárt részre való ki- és bejutást.

Az bevásárló központban biztonsági őrként szolgálatot teljesítő sértett felszólította a gyanúsítottakat, hogy álljanak el az útból, amely kapcsán szóváltás alakult ki közöttük. A gyanúsítottak végül odébb parkoltak, de ismét szitkozódni kezdtek, amikor egyikük az élet kioltására alkalmas golfütőt vett elő autójukból, amellyel a sértettekre támadt.

Ezt látva a sértettek segítségére sietett egy járókelő is. Ekkor kapcsolódott a bántalmazásba a többi gyanúsított, akik a támadást gázsprayvel hárítani igyekvő egyik sértett védekezése ellenére a kezükben lévő golfütővel és botokkal, illetve ököllel is többször megütötték a sértetteket fejükön, alkarjaikon és felsőtestükön.

A gyanúsítottak cselekményüket akkor hagyták abba, amikor többen szóltak nekik, hogy értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének és újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésének megakadályozása érdekében indítványozta valamennyi gyanúsított letartóztatását. Ezt a bíróság végül négy személlyel kapcsolatban rendelte el.

Címkék: golfütő, pláza, biztonsági őr, verekedés, kék hírek