Durva videó került ki az egyik kaposvári gyermekotthonból. A futótűzként terjedő felvételen egy tizenéves fiatal ver meg egy másikat. Tiszta erőből üti és rúgja, miközben egy másik bentlakó mobiltelefonnal rögzíti a megalázó és súlyos verést. Sajtóinformációk szerint mindez egy kaposvári intézményben történt.

Az eset kapcsán a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított eljárást - tudtuk meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatától.

Miután a nyomozó hatóság az esetről tudomást szerzett, hivatalból intézkedve soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát. A beszerzett bizonyítékok alapján a két feltételezett fiatalkorú elkövetőt azonosították, elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók mindkettőjüket súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A felvételen, mint bántalmazó látható 16 éves fiatalt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az alábbi videót előbb a Facebook-on tették közzé, majd szerkesztőségünknek is eljuttatták. A döbbenetes felvétel megtekintését, annak nyers brutalitása miatt tényleg csak erősebb idegzetű olvasóink számára ajánljuk.

Kivizsgálja az Emmi is a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazást

Belső vizsgálatot indított Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt bántalmazás miatt - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy az államtitkár - akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában megjelent felvétel - tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját, Benedek István Zsoltot.

Hangsúlyozták: a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.

Címkék: gyerekotthon, verés, kaposvár, videó, kék hírek