A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat azzal a három fiatalkorú vádlottal és – még szintén tizenéves – felnőttkorú társukkal szemben, akik 2019 nyarán kiraboltak egy férfit Kaposvár belvárosában.

A négy vádlott 2019 nyarán az éjszakai órákban találkozott a sértettel Kaposvár belvárosában, akinek megvételre ajánlottak egy gyűrűt és egy karórát. Miután a sértett belement az üzletbe, a vádlottak kifigyelték, hogy a férfi hol tartja a készpénzét, majd azzal az indokkal, hogy az életkoruk miatt segítsen nekik cigarettát venni, a sértettet egy kapualjba csalták.

A félreeső helyre érve a legfiatalabb – mindössze 16 éves - vádlott a sértettet ököllel rögtön arcon ütötte, majd egyik társával testszerte megrugdosta, mialatt másik két társuk az utcán őrködött. A bántalmazás olyan erejű volt, hogy a sértettnek az orrcsontja és az arccsontja is eltörött. A bántalmazásban részt vevő vádlottak ezután a sértettől 5.000,-Ft összegű készpénzt és a korábban neki eladott karórát vették el, majd elmenekültek a helyszínről.

A vádlottak ezt követően az egyik közeli benzinkúthoz mentek, ahol miután üdítőt és péksüteményt vásároltak, megosztoztak a zsákmányon. A kaposvári nyomozók azonban a közterületi térfigyelő kamerák és a benzinkút biztonsági kamerájának segítségével rövid időn belül azonosították az elkövetőket, akiknek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére, míg felnőttkorú társukkal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. A vádlottak továbbra is letartóztatásban várják a bírósági eljárást.

Címkék: rablás, ítélet, kék hírek, kaposvár