Kigyulladt egy körülbelül nyolcvan négyzetméter alapterületű faszerkezetű ház szerdán késő este Somogyjád Fő utcájában. Az épület fűtőberendezésének kéménykürtője túlhevült és a padlástérben begyújtotta a környezetében található éghető anyagokat. A lakó- és a padlástér is füsttel telítődött, a kémény mellett pedig mintegy négy négyzetméteren lángolt a lambéria és izzott a szigetelés.

A kaposvári hivatásos és a somogyjádi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor a lakók már megkezdték a lángok oltását kézi tűzoltó készülékkel. Az egységek közös erővel, több oldalról támadva, két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

A tűzoltók ezután átszellőztették és hőkamerával átvizsgálták az épületet. A beavatkozás irányításában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett.


Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: somogyjád, somogy megye, tűz, kék hírek