Szombaton délután három személyautó karambolozott Kaposváron, a 67-es számú főút és a Boróka utca találkozásánál, a Töröcskei elágazónál. Két gépkocsi frontálisan ütközött, majd az árokba csapódott, további egy pedig csak érintőlegesen volt részese a balesetnek. Az autók nem képeztek forgalmi akadályt. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az árokba csapódott járműveket, és közreműködtek a műszaki mentésben.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Siófokon a Vörösmarty utcában egy 6 négyzetméter alapterületű, kívül fémlemez borítású, belül pozdorja burkolatú melléképület kapott lángra szombaton éjszaka. A város hivatásos tűzoltói az épület oldalfalait kéziszerszámokkal megbontották, hogy az izzó szigetelőanyaghoz hozzáférjenek, majd két vízsugárral eloltották a tüzet.

Vasárnap reggel Zamárdiban, a Szent István út mellett egy 20 méter magas nyárfát az úttesten keresztül a villamos felsővezetékre döntött a viharos szél. A siófoki hivatásos tűzoltók a feszültségmentesítés után motorfűrésszel eltávolították a fát, megszüntették a forgalmi akadályt.

Vízvár külterületén a Szent Imre utcában vasárnap délelőtt letört egy fenyőfa teteje, és a villamos vezetékre, majd az útra dőlt. A barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel távolították el a közlekedést akadályozó fát az útról.

Bonnya külterületén, vasárnap délután mintegy három hektár kiterjedésű területen nádas és cserjés égett foltokban. A riasztott kaposvári hivatásos és igali önkéntes egységek a tüzet kéziszerszámokkal oltották el.

Nyolc négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz Fonóban, a Kossuth Lajos utcában vasárnap délután. A tűz veszélyeztette a tárolóval egybeépült lakóépületet is. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor az oltást a tulajdonos már megkezdte. Az egységek az épület áramtalanítását követően egy vízsugárral a még lángoló részeket eloltották, ezután a főépület padlásterét hőkamerával átvizsgálták, további izzó gócot már nem találtak.

Kaposváron a 48-as ifjúság útján egy első emeleti lakás konyhájában a gáztűzhelyen felejtett olajjal teli serpenyő túlforrósodott és kigyulladt vasárnap este. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a lakók az égő serpenyőt eltávolították már a tűzhelyről, a lángokat pedig eloltották. A tűz a konyhából nem terjedt tovább, a helyiség falai azonban korommal szennyeződtek. Az egységek átszellőztették a füsttel telítődött lépcsőházat, majd hőkamerával átvizsgálták az épületben lévő lakásokat.

Címkék: baleset, kidől, riasztás, tűzoltó, vihar, tűz, kék hírek