A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat azzal 64 éves Kaposvár környéki asszonnyal szemben, aki nem szükségből, hanem szórakozásból lopott.

A rendezett anyagi körülmények között élő vádlott nehéz magánéleti helyzetbe került, ezért úgy gondolta, hogy a bűncselekmény sorozattal visz izgalmat az életébe. Az első lopást 2019 májusában követte el, ekkor egy nyaralóként használt családi ház ablakát törte be, majd onnan több mint fél millió forint értékben vitt el mindent, ami mozdítható; a gyerekjátékoktól kezdve, a kézi szerszámokon és kisebb bútorokon keresztül, egészen a lakóautó alkatrészig.

2019 júniusában aztán gyakoribbak lettek a vádlott által elkövetett lopások, előbb az egyik ház bekerített udvaráról lopott el egy lábtörlőt, majd egy másik ingatlanról egyebek mellett kisebb kerámiákat vitt magával, míg végül 2019 júniusának végén egy háztól - többek között - egy teljes kerti étkezőgarnitúrát tulajdonított el.

Miután a rendőrök felderítették az asszony kilétét, több lopott dolog is előkerült az otthonából, így a kár egy része megtérült, de több olyan tárgy is volt, amit a vádlott a bűncselekmény elkövetése után egyszerűen eldobott, mert nem volt rá szüksége.

A Kaposvári Járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben - osztva az ügyészség álláspontját - 1 év börtön fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint 8 hónapra a közúti járművezetéstől is eltiltotta.  Az utóbbi büntetést az indokolta, hogy az asszony az elkövetéshez szinte minden esetben gépkocsit használt.

Címkék: próbaidő, jogosítvány, lop, tolvaj, kék hírek