A Somogy Megyei Főügyészség egy 29 éve történt brutális emberölés kaposvári elkövetőjével szemben különleges eljárás keretében indítványt tett a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjának elhalasztására, akit életfogytig tartó szabadságvesztésre elítélése alatt elkövetett újabb bűncselekményei miatt két ízben is határozott tartamú szabadságvesztésre ítéltek. 

A marasztalt férfi 3 társával együtt 1990 szeptemberében Kaposváron, a Hermann dűlőben támadt rá a 79 éves egyedülálló idős asszonyra. A támadók fejükre fekete színű női harisnyát, kezükre gumikesztyűt és zoknit húztak. Az ágyban fekvő idős sértett szájába zsebkendőt tömtek, míg arcát fejkendőjével átkötötték, lábát és kezét is megkötözték, a sértett ennek következtében megfulladt. A vádlottak gázpalackokat, edényeket, és minimális készpénzt vittek magukkal.

A marasztalt vádlottat jogerősen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytiglan tartó szabadságvesztésre ítéleték azzal, hogy 20 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, ami 2011. április 1-én megtörtént.

Ezt követően a terheltet összesen 18 rendbeli lopás bűntette és más bűncselekmények miatt a Kaposvári Járásbíróság 2014. évben 2 év 8 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, az életfogytig tartó szabadságvesztésből engedélyezett feltételes szabadságot megszüntette azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsáthatóság legkorábbi időpontját 5 évre elhalasztotta.

Ennek a büntetésnek a végrehajtása alatt a Szombathelyi börtönben egy körletfelügyelőt akart megvesztegetni azzal, hogy 200 ezer forintért csempésszen be neki egy telefont. Hivatali visszaélés bűntette miatt ezért 2018-ban 2 év 6 hó börtönben végrehajtandó szabadságvesztést kapott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, de több ízben követett el a börtönben fegyelmi vétséget is.

A Somogy Megyei Főügyészség a korábban életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt férfi feltételes szabadságra bocsátása legkorábbi időpontjának 5 évvel történő elhalasztására tett indítványt.

Címkék: feltételes, életfogytiglan, emberölés, gyilkos, kék hírek