A Kaposvári Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a 30 éves, többszörösen bűntett előéletű, Kaposvár környékén élő férfival szemben, aki Kaposváron, egy belvárosi üzletben zaklatott egy terhes nőt úgy, hogy percekig nem engedte ki a szorításából.

A vádlott 2019 májusában Kaposváron bement az egyik üzletbe, ahol az ott eladóként dolgozó, 7 hónapos terhes eladónőt zaklatni kezdte, a sértett egy idő után megelégelte a vádlott viselkedését, és kivezette az utcára.

A vádlott azonban nem hagyta annyiban a dolgot és másfél órával később - a késő délutáni órákban - visszatért az üzletbe. Ekkor már a sértettet akarata ellenére átölelte, a karjait lefogta, az arcát a sértett nyakába nyomta, tőle csókot kért, és nem engedte a boltból sem kimenni. A sértett a bolt nyitott ajtaján keresztül hiába kérte a járókelőket, senki nem sietett a segítségére, sőt egy gyalogos - akinek a kilétét nem lehetett megállapítani - még vissza is szólt, hogy neki munkába kell mennie.

A vádlott mintegy 7 percen keresztül dulakodott a kitartóan védekező állapotos nővel, mire az egyik szomszédos üzletben meghallották a kiabálását és megfékezték a férfit, akit a rendőrök kiérkezéséig vissza is tartottak a helyszínen. A bűncselekmény következtében a sértettnek és magzatának nem lett egészségügyi problémája.

Elfogása után az ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását.

Az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben - akit korábban már rablás miatt is elítéltek - börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: terhes, molesztál, zaklat, rablás, börtön, kék hírek