Zamárdiban, a Knézich Károly utcában egy 120 négyzetméter alapterületű ikerház tetőszerkezete és a hozzáépített 30 négyzetméteres melléképület kapott lángra hétfőn délután.

A tetőszerkezet teljes terjedelmében égett, és a tűz még az egységek kiérkezése előtt továbbterjedt egy szomszédos garázsra, amiben egy személyautó is parkolt. A siófoki, balatonfűzfői és pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A kiérkező egységek a gyors felderítés után öt vízsugárral több oldalról körülhatárolták a tüzet, megakadályozva ezzel a pusztító lángok továbbterjedését. A tűz oltását egyszerre nyolc vízsugárral végezték a beavatkozók, és mintegy két órába telt mire teljesen sikerült megfékezni a lángokat.

A tűzoltók eközben az épületekből öt gázpalackot is kihoztak, ezek közül három a jelentős hő hatására már korábban felhasadt és felrobbant.

A beavatkozás irányításában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett. A tűz keletkezésének okait tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék: ikerház, gázpalack, kiég, robban, tűz, kék hírek