Viszonylag nyugodt hétvégéje volt a Somogy megyei tűzoltóknak. Tizenegy alkalommal riasztották az egységeket az elmúlt napokban, ebből öt esetben érkezett téves jelzés a megyei műveletirányítási központba. Összességében két kisebb szabadtéri tűznél és néhány műszaki mentésnél volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Pénteken délelőtt kezdődött és még szombaton is zajlott a hétvége legfajsúlyosabb eseményének felszámolása. Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a balatonfenyvesi lehajtónál egy nyergesvontató kisodródott és leborult a mintegy tíz méter mély rézsűn. A sofőr saját erejéből el tudta hagyni a vízbázisú faragasztót szállító tartályos kamiont.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A riasztott marcali hivatásos és balatonboglári önkormányzati egységek áramtalanították a járművet, és földsánccal elkerítették a felhasadt üzemanyagtartályból kifolyó gázolajat. A jármű tartálya nem sérült meg a baleset következtében, sehol sem tapasztaltak belőle szivárgást a felderítést végző tűzoltók.

A kiérkező katasztrófavédelmi mobil labor mintát vett és ennek vizsgálata alapján megállapította, hogy a szállítmány nem tartozik a veszélyes anyagok körébe. A tartályban szállított ragasztó átfejtéséről és a szerelvény kiemeléséről a szállítmányozó cég gondoskodott.

Címkék: faragasztó, tartályos kamion, vízbázis, ment, árok, baleset, kék hírek