A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli lopás miatt emelt vádat azzal a 29 éves férfival és 19 éves társával szemben, akik Kaposvár környékén törtek fel hétvégi házakat.

Az idősebbik vádlott 2018 szeptembere és 2019 júniusa között a kaposvári Ivánfahegyen összesen 8 hétvégi házat tört fel oly módon, hogy az esetek többségében a hétvégi házakat védő zárszerkezeteket, lakatokat rongálta meg, de volt, ahová a tető megbontásával jutott be. Az egyik lakóházba azonban a tulajdonos meghívásra érkezett, innen az ott tartózkodó sértett figyelmetlenségét kihasználva mobiltelefont lopott el.

A vádlott az ingatlanokból mindent elvitt, amit értékesíteni vagy hasznosítani tudott, így élelmiszer és alkohol mellett lopott szerszámokat, kerékpárokat, gyógyszert, mikrohullámú sütőt, mosógépet, de még gyermekjátékot is. Az egyik házból a vádlott egy csaptelepet tulajdonított el úgy, hogy a szerelvényt a falból kitépte, mely miatt a víz elkezdett folyni, így a ház szerkezetében is kárt tett.

A fiatalabbik vádlott egy alkalommal volt társa az idősebb férfinak, ekkor egy kalapáccsal törték be az egyik hétvégi ház ajtaját, ahonnan különböző használati tárgyakat loptak el.

Az idősebbik férfit végül a 2019 júniusában történt betörés után a kaposvári rendőrök elfogták, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett előéletű és különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg társa esetében közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: hétvégi ház, tolvaj, betör, lop, kék hírek