A Nagyatádi Járási Ügyészség embercsempészet előkészületének bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 32 éves iraki állampolgárságú férfit, aki nyolc szintén iraki állampolgár illegális határátlépéséhez biztosította a gépjárművet.

Az Olaszországban tartózkodási engedéllyel élő vádlott 2019 októberében egy be nem azonosítható személlyel megegyezett abban, hogy egy teherszállításra alkalmas gépkocsival a megbeszélt időpontban megjelenik a Somogy megyéhez tartozó államhatár közelében azért, hogy illegális határátlépéshez nyújtson segítséget.

A férfi a megállapodás szerint megérkezett a furgonnal a határ közelébe, majd várta honfitársait. Az illegális határátlépők azonban már nem jutottak el az egyeztetett találkozási helyre, mert a rendőrség a helyszín közelében elfogta őket. Ezt követően került sor a várakozó vádlott igazoltatására, majd elfogására.

A letartóztatásban lévő férfivel szemben a bíróság 1 évi és 4 hónapi börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosítás végett fellebbezett.

Címkék: iraki, migráns, embercsempész, bevándorlás, illegális, Somogy, kék hírek