A Kaposvári Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy büntetett előéletű 36 éves férfi ellen, aki egy nő ismerőse pénzét úgy szerezte meg, hogy a sértettet megfenyegette és többször arcon ütötte, majd egy rendőrautót is megrongált.

A korábban minősített rablás miatt elítélt és feltételes szabadság hatálya alatt álló férfi 2019 áprilisában ismerősével autózott Kaposvár belvárosában, amikor egy presszó előtt meglátta a sértettet, akiről úgy tudta, hogy 23 ezer forint tartozik ismerősének.

Az ittas vádlott a nő kedvében akart járni, ezért a kocsiból kiszállt és a presszóban a sértettet veréssel kezdte fenyegetni azért, hogy a tartozásnak érvényt szerezzen. A vádlott fenyegetése során többször a kocsma pultjára ütött, majd a sértett férfi arcát is több alkalommal megütötte, ezért a sértett az időközben a presszóban megjelenő nőnek átadott 10 ezer forintot.

Ezt követően a vádlott egy közelben lévő másik presszóba ment, ahol rendőri ellenőrzés alá vonták és a parkolóban álló rendőrségi autóhoz kísérték. A férfi azonban az intézkedés miatt indulatos lett, ezért mérgében a szolgálati gépjármű egyik első ajtaját olyan erővel rúgta meg, hogy az behorpadt és több mint 150 ezer forintos kár keletkezett benne.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség vádiratában - előkészítő ülésen történő beismerése esetére - 4 évi börtön fokozatú szabadságvesztés és 4 évi közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: pénzbehajtás, önbíráskodás, rongál, börtön, kék hírek