Az elmúlt napokban többnyire tűzesetekhez vonultak az egységek, de két műszaki mentésnél is szükség volt a tűzoltók segítségére. Háromszor érkezett téves jelzés a megyei tevékenység-irányító központba.

Pénteken este Iharos és Csurgó között, a somogycsicsói bekötőútnál összeütközött két személyautó. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a közlekedési akadály megszüntetésében.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap délelőtt Kiskorpádon a Petőfi Sándor utcában egy családi ház konyhájában lángra lobbant a forró olaj a tűzhelyen, a tűz átterjedt a konyhabútorra, és az épület egésze füsttel, korommal szennyeződött. Az oltást porral oltó készülékkel megkezdték a lakók. A kaposvári hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően egy vízsugárral a még izzó-, forró részeket eloltották, majd átszellőztették a házat.

Kőröshegyen, a temető területén lekaszált, alacsony füves vegetáció égett vasárnap délután. A tűz mintegy 150 négyzetméteres területet érintett. A siófoki hivatásos egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a lángokat.

Szintén vasárnap délután Szőlősgyörökön az Ady Endre utcában kukoricatarlón felhalmozott növényi hulladék és szerves trágya kapott lángra. A körülbelül 300 köbméter napraforgó szárításából származó melléktermék és a körülbelül 50 köbméter trágya mintegy harmada égett a tűzoltók kiérkezésekor. A marcali hivatásos és balatonboglári önkormányzati egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, a beavatkozást egy erőgép is segítette.

Balatonszabadiban, a Vak Bottyán utcában egy személygépkocsi megpördült és villanyoszlopnak csapódott vasárnap este. A gépkocsiban csak annak vezetője utazott, őt a siófoki hivatásos tűzoltók feszítővágó eszközzel szabadították ki a roncsból. Az egységek áramtalanították a járművet és közreműködtek a műszaki mentésben.

Címkék: riasztás, hétvége, baleset, tűz, Somogy, kék hírek