Somogyudvarhelyen a Szabadság téren egy óvoda kazánházában keletkezett tűz okozott riadalmat szerda délelőtt. A pincében lévő kazánházban a kazánból kipattanó szikra meggyújtotta az ott tárolt szalmát és tűzifát. Amint az intézmény dolgozói észlelték az esetet, azonnal segítséget hívtak és a gyerekek biztonságára ügyelve elhagyták az épületet. 

A tűz mintegy fél négyzetméteren égett, amelyet a dolgozók megpróbáltak két porral oltóval eloltani. A nagyatádi hivatásos, a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltókat riasztották az esethez, valamint a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A kiérkező tűzoltók a felderítés során azt tapasztalták, hogy a kazánházban már csak enyhe füst terjeng, a tűz nem érintette az intézmény más helyiségét.

Az egységek puttonyfecskendővel eloltották a parázsló részeket, majd kipakolták a kazánházban tárolt tűzifát az udvarra, hogy meggyőződjenek arról, már sehol sem izzik a tüzelőanyag. A beavatkozás idején húsz gyermek és nyolc felnőtt az önkormányzat által biztosított melegedőhelyen várta meg, hogy visszatérhessenek az intézménybe. Az eset során senkinek sem esett baja.


Fotó: Nagyatád HTPFotó: Nagyatád HTPFotó: Nagyatád HTPFotó: Nagyatád HTPFotó: Nagyatád HTPFotó: Nagyatád HTP
Fotó: Nagyatád HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: somogyudvarhely, óvoda, tűz, kék hírek